Разтърсващ зов за помощ отправи млада жена, майка на две деца, чийто живот се е преобърнал преди две години и половина, но сега има шанс с помощта на медицината отново да се радва на най-мечтаното човешко щастие. А то е наглед простичко, но е велико - да е до съпруга си и двете им деца да си върнат безгрижието на крехката си възраст и да растат с любовта на мама и татко, а не с постоянните страхове, че може завинаги да загубят единия от тях. Всеки родител знае какво означава това.
Това е откритото писмо на Гюлен към всички хора

Здравейте, хора с добри сърца,
Казвам се Гюлен и съм на 35 години от град Русе. Имам съпруг и две прекрасни деца на 11 и 8 години.
Животът ми и този на моето семейство беше напълно нормален и щастлив до март 2020 година.
След едноседмично неразположение посетих лекари, които след многобройни и обстойни прегледи откриха междупредсърден дефект на сърцето, синус венозус тип. Състояние, което се открива в много ранна възраст, но при мен е останало скрито дълги години и вече нанесло сериозни щети на сърцето ми. Лекарите от Русе ме насочиха към болница в София, където потвърдиха диагнозата. Беше ми направена спешна операция, при която затвориха сърдечния дефект.
За съжаление операцията не подобри състоянието ми и след нея се наложиха множество други процедури. През септември същата година ми беше поставен пейсмейкър, защото на няколко пъти губих съзнание и припадах. Последваха две аблации за справяне със силните ритъмни нарушения. Животът ми се превърна в истински ад, прекарвах повече време в болницата отколкото със семейството ми. Въпреки всички лекарства, които приемам и многото процедури, състоянието ми продължи да се влошава. В момента съм със сърдечна недостатъчност. Трудно изминавам повече от пет метра, без да спра да си почина. Пия големи дози диуретици и въпреки това всичките ми органи и крайници събират вода.
За съжаление диагнозата е лоша, няма какво повече да се направи, налага се трансплантация на сърце. Времето ми изтича. С всеки ден се влошавам.
Лъч надежда получихме от болница в Турция, която предлага да направи иновативна процедура за корекция на двете сърдечни клапи - triclip и mitraclip. Вярват, че това ще ми спечели време и ще подобри качеството ми на живот. Искам да мога да се грижа за децата си, те имат нужда от майка.
Сумата е 127 130 лева и е непосилна за семейството ми. Ще следват и други прегледи, посещения и престой в болницата, трябва да сме подготвени за тях. Пътят е дълъг, но аз искам да тръгна по него. Това е моята надежда за живот.
Обръщам се към вас, мили хора, помогнете ми.
Може да ме подкрепите с карта, Paypal, ApplePay, GooglePay, Revolut
или по дарителска сметка:
Титуляр: Гюлен Гюлчин Мустафова
IBAN: BG50BPBI 7921 4046 7857 01
BIC: BPBIBGSF
Юробанк България АД/ Пощенска банка
Има и дарителска кутия във фирмен магазин на „Карина-Русе“ ООД на ул. „Константин Иречек“ 2 в Русе.У