„Резултатът от работата, само за няколко месеца, на Министерство на земеделието е средствата, които ще получат тази година българските земеделски производители, да са безпрецедентно много и те да се разпределят не само по-прозрачно, но по по-справедлив за земеделските стопани начин. Това искам да кажа на хората и да поискам техния вот на доверие в тези избори“ Това заяви водачът на листата на БСП в Русе Иван Иванов, който поведе съпартийците си при регистрацията й в РИК. 
Иванов, който е водач на листата на левицата и в родния си Шумен, подчерта, че заедно с останалите кандидати ще водят позитивна и открита кампания, по конкретни проблеми и с ясни ангажименти. 
„Приоритет на всеки народен представител трябва да бъде Русе да може да изгради най-после транспортната инфраструктура, която да съответства на неговото стратегическо транспортно-географско разположение и която ще допринесе той да заеме достойно мястото си в икономическо, административно, транспортно и културно направление. В листата ни има университетски преподаватели и докторант, които ще поставят акцент в кампанията върху проблемите на висшето образование и споделят идеи как местоположението на Русе и Русенският университет биха могли да го превърнат в център на науката, на продуктите с висока добавена стойност и на младите хора“, посочи бившият земеделски министър.
Листата на Коалиция „БСП за България“:
1. Иван Иванов
2. Ивалинка Цанкова
3. Биляна Иванова
4. Нора Стоянова
5. Асен Ласонин
6. Елисавета Досева
7. Стефка Караколева
8. Теодор Тодоров
9. Искра Иванова
10. Вили Икономов
11. Емил Георгиев
12. Моника Йорданова
13. Микаел Чакълджиян
14. Мариян Савов
15. Стефан Михов
16. Сашо Стоянов