Манчестър Юнайтед е все по-близо до трансфер на 22-годишния бразилски нападател Антони, след като английският клуб е постигнал споразумение с нидерландския Аякс Амстердам. Агенция ДПА съобщава, че сделката ще възлиза на 95 милиона евро и още 5 милиона във вид на бонуси. 
Антони ще бъде вторият футболист на Аякс, който ще последва треньора Ерик тен Хаг в Юнайтед. По-рано това направи и защитникът Лисандро Мартинес, за когото "червените дяволи" платиха 57.3 милиона евро. Сумата може да нарасне с още 10 милиона.
Антони изрази желанието си да премине в Юнайтед в интервю в петък.
"Мениджърската ми агенция уведоми Аякс още през февруари, че моето желание е да напусна клуба и да се изправя пред ново предизвикателство. Те знаят, че към мен има и интерес, и много добри оферти", каза той, цитиран от Фабрицио Романо.
"Днес (в петък) отново поисках трансфер и този път клубът имаше на масата значителна оферта. Не искам от Аякс да ме пусне със свободен трансфер. Искам от клуба да приеме най-високата оферта, която нидерландски клуб някога е получавал.
"Надявам се, че хората ще разберат, че просто искам да бъда щастлив и да играя на най-високо ниво. Аякс ще остане завинаги в сърцето ми".
Сделката трябва да бъде завършена до четвъртък, когато затваря трансферният прозорец за големите европейски първенства.