Изпълнителният директор на английският Манчестър Сити Феран Сориано вярва, че успехите на клуба във Висшата лига ще помогнат в усилията им да добавят липсващия до момента трофей от Шампионската лига към своята колекция.
Сити спечели четири от последните пет титли в английското първенство, но все още не са постигнали успех в най-престижния клубен турнир в Европа. Тимът се доближи най-близо до титлата в Шампионската лига, когато достигна до финала през 2021 година, но тогава загуби от Челси.
"Това, което направихме през последните три години, е изключително. Спечелихме четири от последните пет трофея във Висшата лига, което означава, че сме много постоянни в начина, по който работим и играем", каза Сориано.
"Също така достигнахме до финал и до полуфинал в Шампионската лига. Определям това като успех, защото знам, че ако продължаваме да правим същото година след година, един ден ще стигнем отново до финала и ще го спечелим. Не сме обсебени от това, но знам ще се случи", добави той.
Снощи Манчестър Сити попадна в група "G" на Шампионската лига този сезон, където ще се изправи срещу Борусия Дортмунд, Севиля и ФК Копенхаген.
Сориано каза, че двата мача срещу Дортмунд ще бъдат "специални".
"Играхме с Борусия на четвъртфиналите през 2021 година, но беше по време на КОВИД-19 без фенове и беше жалко. Сега ще имаме опита да играем в Дортмунд и в Манчестър пред фенове. Може би ще има допълнителното вълнение, тъй като имаме няколко бивши играчи на Борусия - Ерлинг Холанд и Илкай Гюндоган", коментира изпълнителният директор на Манчестър Сити.