Капитанът на ЦСКА-София Юрген Матай призна след поражението с 0:2 превъзходството на тима на Базел. Загубата на стадион "Санкт Якоб" лиши "червените" от участие в груповата фаза на Лигата на конференциите.
"Всички видяхте, че мачът беше труден. Мисля обаче, че всеки от нас, който се появи на терена, игра добре. Опитахме се да оцелеем. Първото полувреме Густаво Бусато ни спаси. В такива мачове трябва и късмет. Първото полувреме го имахме. Второто играхме по-добре, но тогава нямахме късмет. Допуснахме два леки гола. Всички са разочаровани от това отпадане, но трябва да се концентрираме върху следващите мачове", каза нидерландецът.
"Първото полувреме губехме много лесно топката. Те не ни изненадаха, но имаше моменти, в които трябваше да оцеляваме пред торнадо. След всяко спасяване на Бусато ставахме все по-уверени, но в крайна сметка пуснахме два гола. В мачове като този трябва да бъдеш ефективен. Знаехме, че няма да имаме много шансове. Всички играчи се постараха, вложиха и много енергия. Но късметът не ни стигна, за да продължим напред. В Европа това лято имахме възходи и падения. Направихме някои много добри мачове, но и някои не толкова добри. Днес Базел създаде повече положения от нас и затова ни победи. Надявам се, че утре ще сме забравили случилото се и ще можем да продължим напред", завърши Матай.