Церемонията за Оскарите беше леко предсказуема, когато става въпрос за победителите. Червеният килим обаче беше толкова ослепителен, че ясните победители нямаха значение.

Роклите в телесни цветове определено доминираха на червения килим тази година, в комбинация с грим с естествени тонове, от бледо розово до тъмно бежово.

Лупита Нионго отнесе наградата за Най-добра поддържаща роля, но красивата небесносиня рокля се оказа първата й победа за вечерта. За разлика от морето от бежево-телесни нюанси, тя грейна в роклята на Прада в комбинация със старинна златна гривна като глава на змия, златни обеци с розови камъни и 18-каратова златна диадема.

Кристен Бел, която озвучава принцеса Анна в "Замръзналото кралство", изглеждаше перфектно на червения килим. Тя не пропусна и да се пошегува, въпреки сериозния повод. "Когато ме видите на червения килим в нощта на Оскарите, знайте, че имам бурито в чантичката си", написа тя в Туитър. Тя бе избрала телесна рокля на Роберто Кавали, обувки на Brian Atwood, чантичка на Salvatore Ferragamo и колие с обеци от бяло злато и диаманти на Piaget Rose Empress.

Анджелина Джоли, както винаги, изглеждаше изключително красива в елегантна бежова рокля с бродирани елементи на Ели Сааб. Бижутата й бяха на Robert Procop, а цялостната й визия беше допълнена от присъствието на съпруга й Брад Пит.