22-годишният французин Хуго Комано пристигна на проби в „Дунав“. Футболистът е рожба на „Мец“ - познато, макар и загубило през последните години стария си блясък име във футболна Франция. Клубът в момента играе в Лига 2 и е на пето място във временното класиране. Последният отбор на Комано е първодивизионният словашки отбор „Табор“. За този тим има само два мача с общо 33 минути. Преди това е бил с екипа на люксембургския „Дюделанж“ /16 мача, 1077 минути/, включително и участие в европейските турнири. Двубоите му за родния му клуб са три - за дублиращия тим.
Комано е външен халф. Висок е 186 сантиметра при тегло от 76 кг. 
„На първо четене изглежда атлетичен и здрав физически. Аз бях много против привличането на чужденци. В предсезонната подготовка ни предлагаха поне 20 такива футболисти, но дори не пожелах да гледам видеата. Защитавах нашите момчетха и смятах, че трябва да им се даде шанс. Сега сме притиснати до стената с многото контузени играчи. Някои като Денислав Минчев, Александър Кирилов и Преслав Папарков няма да се завърнат с месеци. Освен това останахме без Кристиан Тасков и Мартин Петков“, каза за „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Мартин Церков. 
Той коментира накратко и раздялата с Мартин Петков.
„Ценя млади футболисти, които тренират и играят с желание. Аз ги защитавам, но и те трябва да защитят мястото си в отбора. Какво да кажа за Митко Тодоров и Кристиян Господинов - мълчат, трудят се, раздават се!“, отбеляза Цирков. 
 А положението на „Дунав“ в таблицата преди съботния домакински мач срещу „Добруджа“ се заплита и буди вече тревога. След победата на „Крумовград“ с 1:0 срещу „Спартак“ /Плевен/ в послединя мач от кръга русенският отбор падна до 11-о място. За отбелязване обаче е, че с актив от 7 точки са няколко отбора, включително и намиращият се в зоната на изпадащите дублиращ тим на ЦСКА 1948. 
1. „Струмска слава“     14
2. „Етър“         12
3. „Монтана“         11
4. „Крумовград“     10
5. „Спартак“ /Пл/     10
6. „Миньор“         9
7. „Беласица“         9
8. „Янтра“         8
9. „Добруджа“     8
10. „Витоша“         8
11. „ДУНАВ“         7
12. „Лудогорец 2“     7
13. „Марица“         7
14. „Литекс“         7
-------------
15. ЦСКА 1948/2/     7
16. „Спортист“     6
17. „Созопол“         3
18. „Ботев 2“ /Пд/     2