Жители на няколко села от община Гълъбово се събраха на протест тази сутрин срещу лошото състояние на третокласния път между Обручище и Мъдрец. Те блокираха пътя на пешеходната пътека пред здравния пункт на село Обручище.
Протестът започна в 6 часа и ще продължи поне два часа, каза пред БТА председателят на инициативния комитет „Обручище завинаги“ д-р Тенчо Кайряков. Хора от селата по поречието на река Соколица и град Гълъбово спряха движението по 18-километровата отсечка, която не е ремонтирана от края на 70-те години на миналия век. По думите на д-р Тенчо Кайряков ежедневно преминават стотици камиони с над 40 тона товар, автомобили и автобуси с миньори и енергетици, чиито живот е застрашен.
Над този участък има и опасен надлез, чиято мантинела вече е под нивото на асфалта. 
Последният протест беше през март тази година. Тогава на място пристигна и тогавашният регионален министър Гроздан Караджов, който им обеща ремонтът да бъде извършен. Не след дълго четворната коалиция се разпадна и преди началото на зимата и преди поредните предстоящи извънредни парламентарни избори никой не знае дали ремонтът ще се случи.