В най-южния албански град Саранда започна 10-ият общонационален панаир на туристическите сувенири с екологичен подход „Саранда 2022“. Градът е в разгара на туристическия си сезон и панаирът привлича голям брой посетители, предаде специално за БТА албанската агенция АТА.
Щандовете на производителите на сувенири са подредени по крайбрежната алея в Саранда в продължение на 4 дни (17-20 август). Събитието е организирано от Йонийската агенция за околна среда, медии и информация с подкрепата на община Саранда, а кметът е и президент на панаира.
Организаторите са помолили участниците да се уверят, че всички продукти са автентични, а не индустриални артикули или предмети с произход от други страни, а само такива, свързани с албанската занаятчийска традиция.
Според кмета Адриан Гурма за всеки посетител на Саранда ще бъде удоволствие да посети панаира и да се запознае с традициите на албанските занаяти, изложени на този панаир.
Според Йонийската агенция за околна среда, медии и информация в това юбилейно събитие за Саранда участват около 100 занаятчийски организации, занаятчии от цяла Албания и етнически територии.
(Новина, избрана от албанската агенция АТА за публикуване от БТА без намеса в текста съгласно договора за сътрудничество между агенциите)