Русенската художничка Вяра Гунева подреди изложбата "Проект Лечение" в Художествената галерия в крайдунавския град. Експозицията е отговор на въпроса как лекуваме душата. Това съобщи Вяра Гунева.
"Стартирам един проект, който трябва да даде на публиката един отговор - ако грижата за тялото днес е много важна, то лечителите трябва да мислят и да помагат на душата. Отговорът на изложбата е, че изкуството е онова, което може да помогне на душата да бъде в най-разгърнатия си божествен промисъл", обясни Гунева.
Творбите са класическа живопис. По думите на авторката това е нормална картина за нормален човек, която трябва да му разкаже история.
Посетителите на изложбата ще бъдат посрещани и с въпросник, който да попълнят, ако желаят, за да може художничката да има обратна връзка с публиката.
"Направих няколко въпроса, които естествено са доста игриви и подвеждащи, но вътре има скрита дидактическа задача. Под формата на забавление искам да фокусирам вниманието на тези хора върху няколко теми, които са развити в изложбата", обясни Гунева.
Част от въпросите, на които посетителите трябва да отговорят, са коя картина внушава среща по Коледа, какъв е художникът и коя творба е най-стойностна.
Експозицията може да бъде видяна до края на месеца в Русе.