След дълга битка змия успя да надвие крокодил в Северен Куинсланд, Австралия, и накрая да го погълне, предава Би Би Си. Инцидентът, разиграл се в езерото Муундара, близо до град Маунт Иса, е бил уловен от фотоапарата на местни жители в неделя.

Дългата над три метра змия, вероятно питон, успяла да се увие около крокодила и двете влечуги започнали битка във водата. След дълга битка змията успяла да удуши крокодила на брега на езерото и да го изяде.

„Крокодилът се опитваше да задържи главата си над главата, за да оцелее", споделя Тифани Корлис, която е заснела снимките. „С напредването на часовете обаче можеше да се види, че силите и на двете животни отслабват и накрая крокодилът така да се каже се предаде", обяснява още Тифани. Нейният съпруг Травис добавя: „Беше продължителна битка. Ние просто стояхме отстрани удивени и наблюдавахме".

Друг свидетел, Алис Розентал, съобщава, че двете създания водили битка над пет часа. „Накрая изглеждаха изтощени. Подобна гледка не е нещо, което може да се види всеки ден", добавя Алис.