Португалската звезда Салвадор Собрал направи емоционален завършек на 25-ото издание на джаз феста в Банско.
По време на концерта си той сподели пред публиката, че е за пръв път в България, но демонстрира завидни "познания" по български език при общуването си с хилядите хора пред откритата сцена на централния площад в Банско.
Кулминацията на вечерта бяха две изненади, подготвени от него. След изпълненията с бенда си, Собрал остана сам на сцената пред рояла, където лиричните мелодии от репертоара му преминаха в една от най-обичаните български песни – "Я, кажи ми, облаче ле бяло“.
В съботния ден Собрал участва в уъркшоп със студентите в джаз академията, организирана в рамките на фестивала, а за топлото посрещане разказа на голямата сцена. Собрал сподели, че младите музиканти са го изненадали с факта, че знаят перфектно песента Amar Pelos Dios, с която той спечели конкурса „Евровизия“ през 2017 г. Изненадата беше пренесена на сцената, когато Ивана, Яница и Александрина от академията изпяха песента заедно със Салвадор Собрал, който акомпанираше и на пианото. 
Финалното изпълнение бе сред събралото се за концерта множество. Собрал слезе от сцената и отиде сред хората, което екзалтира още повече публиката.
Емоциите започнаха още в началото на последната вечер от тазгодишното издание на фестивала. През целия съботен ден в Банско валя дъжд, но небето се изчисти преди началото на вечерните концерти. Първият концерт днес бе на Гвардейския представителен оркестър на България, а след него Ада Монтеланико пя джаз на италиански.
В началото на вечерта, кметът на Банско Иван Кадев благодари на всички, с чието съдействие е осъществено 25-ото издание на фестивала, както и на Министерството на културата, под чийто патронаж е събитието. 
Както писа БТА, фестивалът премина с 29 концерта, изпълнители от 16 държави, повече от 250 участници. "Като емоция, "Банско джаз фестивал" тази година беше грандиозен", каза пред БТА Стефания Колева, която е част от организационния екип.  Организатори са община Банско и асоциация "Фестивалите в България“, които вече подготвят следващото издание догодина - от 5 до 12 август.