Областният управител Драгомир Златев връчи на председателя на Районната избирателна комисия (РИК) в Разград Хубан Соколов трите печата, с които комисията ще работи, както и ключа за осигуреното за нея помещение. 
Златев пожела на комисията успешна, ползотворна и безпристрастна работа. Той посочи, че всички в комисията имат богат опит в провеждането на избори и вярва в професионализма им. Областният управител изрази убеденост, че членовете на РИК ще забравят за политическата си принадлежност и ще работят като един отбор, за да бъде гарантирано честното, прозрачно и демократично провеждане на вота. Златев декларира, че той и цялата администрация имат готовност да оказват всякаква организационна, методическа и техническа подкрепа и съдействие. 
Назначението на Районната избирателна комисия в Разград е направено служебно от ЦИК, след като на консултациите при областния управител не бе постигнато съгласие между политическите партии и коалиции за ръководството ѝ. Съставът на РИК за изборите за народни представители на 2 октомври е от 13 членове. Председател е Хубан Соколов, той е оглавявал РИК и на предишни избори. Негови заместници са Жоро Чобанов и Светлана Неделчева. Секретар е Нергин Хамдиев. Членове са Маргарита Иванова, Драгомир Павлов, Росен Маринов, Ралица Стефанова, Айсел Хасанова, Юмгюл Ахмедова, Силвия Великова, Ивелина Игнатова и Албена Тодорова.
РИК - Разград ще работи в стая 102 в сградата на Община Разград.