Девета Международна научна конференция „Аграрната икономика – в подкрепа на земеделието“ под мотото „Земеделие и снабдяване с храни: пазари и политики“ ще се проведе у нас от 25-26 октомври. Организатор е Институтът по аграрна икономика (ИАИ) към Селскостопанската академия, в партньорство с Европейската научна мрежа за развитие на селските райони (ERDN), съобщиха от ИАИ.
Форумът ще се проведе в хибриден формат: онлайн и присъствено. Конференцията е насочена към учени, докторанти и изследователи от България и чужбина, и предоставя възможност за участие с презентации на научни разработки, доклади по изследователска тема, заедно с включване и присъствие в конферентните сесии и дискусии.
Присъственото участие в конференцията ще бъде в курорта Боровец.
Темите, които ще се дискутират по време на форума са: снабдяване с храни и COVID-19; конкурентоспособност и ефекти на земеделските и стокови пазари; земеделски политики в прехода към зелена икономика; възможности и предизвикателства пред селските райони; иновации, кръгова и биоикономика.  Във фокуса на дискусиите ще е и бъдещото развитие на българското селско стопанство, в контекста на очакваните промени в обща селскостопанска политика на ЕС (ОСП).
Официалният език за презентациите и докладите ще бъде английски и по изключение български.
 
Заявки за участие с резюмета на английски език се приемат до 30.08.2022 г.
Одобряване на участията ще бъде обявено на 15.09.2022 г.
Срокът за представяне на пълните доклади на английски език е до 30.10.2022 г.
Докладите се рецензират от независим/и рецензент/и. След положителна оценка и одобрение, докладите ще бъдат подадени за публикуване в български научни издания, реферирани към Националния център за информация и документация, а тези, които получат най-висока оценка ще бъдат предложени за приемане на научни издания, включени в Web of Science, SCCOPUS.
Документите за заявка за участие и техническите изисквания към оформянето на докладите може да се видят и изтеглят  тук.