Отборът на Олимпиакос се класира за плейофния кръг на турнира Лига Европа след успех с 6:5 след дузпи при гостуването си в Словакия на Слован Братислава. В редовното време двубоят от третия квалификационен кръг завърши при равенство 1:1, а след продълженията – 2:2. Първата среща бе завършила отново при равенство – 1:1.
В плейофите на Лига Европа гръцкият гранд ще се изправи срещу кипърския Аполон. Слован Братислава пък ще има за съперник босненския Зрински Мостар в плейофния кръг на турнира Лигата на конференциите.
Датчанинът Филип Цинкернагел даде аванс на гостите в 54-ата минута, но в четвъртата минута на добавеното време Иван Шапонич изравни за 1:1. В продълженията първо Агуибу Камара бе точен за 2:1 за Олимпиакос в 101-ата минута, а седем по-късно Андре Джей Грийн върна равенството с гол за Слован. При дузпите гръцкият тим отбеляза четири попадения срещу три за словаците.
Домакините играха с човек по-малко в продължението след като в седмата минута на добавеното време Лео Миенти Абена получи втори жълт и съответно червен картон.
Турският Фенербахче също се класира за плейофния кръг на Лига Европа след равенство 1:1 като гост в Чехия на местния Словачко, но успехът с 3:0 в първия двубой бе достатъчен за крайния успех. Фенербахче ще срещне австрийския Аустрия Виена в плейофите, а чехите ще се изправят срещу АИК (Швеция) в плейофния кръг на Лигата на конференциите.
Сердар Дурсун откри за гранда от Истанбул в 56-ата минута, а две по-късно нападателят Ондржей Шашинка изравни за домакините, оформяйки финалното 1:1.
ХИК Хелзинки (Финландия) победи Марибор (Словения) с 1:0 в друга среща от третия квалификационнен кръг и се класира напред с общото 3:0. ХИК ще играе срещу датския Силкеборг за влизане в групите на Лига Европа, а Марибор ще се изправи срещу румънския ЧФР Клуж в плейофния кръг на Лигата на конференциите. 
Напред се класираха още швейцарският Цюрих (Швейцария) след победа над Линфийлд (Северна Ирландия) с 3:0 във втория мач и 2:0 в първия двубой, както и шведският Малмьо, който направи равенство 2:2 при гостуването си на Дюделанж в Люксембург, но в първата среща бе победил с 3:0.
В плейофния кръг на Лига Европа Цюрих ще има за противник Хартс (Шотландия), а Малмьо – турския Сивасспор. Тимът на Линфийлд ще играе срещу РФС (Латвия) в плейофния кръг на Лигата на конференциите, а Дюделанж ще премери сили с полския Лех Познан.