Олимпиакос (Пирея) победи с 3:1 досегашния лидер АЕК (Атина) като гост в среща от последния 26-и кръг на редовния сезон в гръцкото футболно първенство и възкреси шансовете си за титлата. По същото време Панатинайкос победи с 2:0 Атромитос на стадиона му в атинския квартал Перистери и благодарение на този успех излезе начело в класирането преди плейофите.
Панатинайкос води с 61 точки, пред АЕК 59 и Олимпиакос с 56. На 4-ото място за момента е ПАОК с 54, който спечели с минималното 1:0 като гост на Волос. Топ 6 – или групата, която продължава борбата за разпределението на титлата, медалите и евроквотите, се допълва от Арис (Солун) и НФК Волос, които имат съответно 40 и 39 точки.
Олимпиакос изигра феноменално второ полувреме срещу АЕК, като и четирите попадения на ОПАП Арена бяха реализирани тогава.
Първото полувреме премина под тоталната доминация на АЕК, които в един момент извиха истинска буря пред вратата на Александрос Пасхалакис. Още в 4-ата минута Мият Гачинович от АЕК проби по крилото и пусна остро центриране, което създаде напрежение, но Андреас Дой изчисти топката. Само след две минути играчите на Олимпиакос искаха дузпа заради нарушение на Харолд Мукуди, но италианският съдия Маурицио Мариани, показа, че фаулът е извън границата на наказателното поле. Но АЕК продължи да атакува и последваха удари на Гачинович и на Араухо с глава, които минаха край гредите. В 22-ата минута Пинеда от Олимпиакос вкара топката във вратата на домакините, но съдиите го отмениха заради негова игра с ръка преди това.
В 50-ата минута Олимпиакос поведе в резултата, след като Пеп Бийл стреля от 20-22 метра, топката се отклони в крака на Мукуди и излъга вратаря Йоргос Анастасиадис. Само след три минути Костас Фортунис пусна прецизен пас на Седрик Бакамбу, който удвои преднината на Олимпиакос. В 67-ата минута блестяща контраатака на Олимпиакос беше подхваната от Бакамбу, който подаде на Серхи Канос и испанският полузащитник вкара за 3:0. Швейцарецът Стивън Цубер оформи крайното 1:3 в 81-ата минута, след като Домагой Вида му свали топката на крака.
Панатинайкос пък си изчака моментите след почивката и с два гола на Фотис Йоанидис потопи Атромитос. Йоанидис откри резултата в 49-ата минута, а в 63-ата вкара от дузпа, отсъдена заради спъване на Даниел Мансини.
ОФИ (Крит), воден от бившия треньор на Лудогорец Валдас Дамбраускас, падна с 0:2 при визитата си на застрашения от изпадане Левадиакос и остана на 9-о място в крайното класиране. Тимът от Ираклион ще играе за разпределение на местата след 7-ото.
В останалите срещи: Арис (Солун) – Янина 3:1, Йоникос – Астерас Триполис 1:0, Панайтоликос – Ламия 1:1.