Старши треньорът на „Дунав“ Мартин Цирков заяви за „Утро“, че загубеният нелепо мач срещу „Созопол“ с 1:2 трябва да бъде повод за доста поуки. Русенският отбор водеше с 1:0 до 84-а минута, но домакините направиха обрат с победен гол в добавеното време и записаха първи 3 точки в актива си.
„Всичко вървеше по план до изравнителното попадение. След 1:1 отборът се постъписа и загуби концентрация. Факт е, че допуснахме голове след сериозни наши грешки. Футбол е, случват се такива неща. Да не забравяме, че започнахме мача с петима футболисти под 21-годишна възраст. Явно опитът ще дойде с повече двубои. Жалко, че си тръгнахме с празни ръце от Созопол“, каза Цирков, който само часове след мача до морето изведе вчера отбора за сутрешна тренировка. 
„Тази загуба беше плод на неопитност и лоша координация. Не може да ти вкарат гол в последните секунди след корнер и след центриране към задната греда, където остана напълно непокрит човек. За такива грешки се плаща скъпо. Важното е момчетата от отбора и треньорския щаб да не униват, а да запазят присъствие на духа“, коментира шефът на Областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс.  
Ето класирането след кръг номер 4:
1. „Етър“         8
2. „Струмска слава“    8
3. „Миньор“         7
4. „Спартак“ /Пл/    7
5. „ДУНАВ“        7
5. „Монтана“         7
7. „Крумовград“     7
8. „Беласица“         6
9. „Добруджа“        5
10. „Спортист“         5
11. „Литекс“        4
12. „Янтра“        4
13. ЦСКА 1948 II     4
14. „Витоша“         4
15. „Лудогорец II“    4
16. „Марица“        3
17. „Созопол“        3
18.  „Ботев II“ /Пд/    2

Софиянец свири
мача срещу габровци

Мартин Марков от София ще ръководи двубоя между „Дунав“ и „Янтра“ /Габрово/ от 5-ия кръг на първенството във Втора професионална лига. Асистенти на Марков ще бъдат Димитър Русев и Радослав Вутов. 
За четвърти съдия на срещата е назначен реферът от русенската съдийска колегия Борис Попов. 
Съдийски наблюдател ще бъде бургазлията Живко Недялков.