Невероятно, но факт - мачът в събота между „Дунав“ и „Янтра“ в Русе може да се играе от 20 часа на електрическо осветление! Възможността футболистите на двата отбора да се срещнат при сравнително по-нормални температури минава през новината, че негодните доскоро 3 табла по захранване на лампите са ремонтирани. 
„Доколкото знам, изпълнението на ремонта  е направено от дъщерна фирма на „Тарктур“. Последната ми информация е, че днес /вчера/ се работи още само по няколко прекъсвача“, каза за „Утро“ помоленият за повече яснота шеф на общинското предприятие „Спортни имоти“ Борислав Рачев.
„Утро“ научи още, че в понеделник, 7 август, осветлението е минало през успешни проби.
„Като клуб сме заявили мачът да се играе от 20 часа. Надявам се всичко да е наред“, коментира за „Утро“ членът на УС на ФК „Дунав“ Деян Йорданов.
„Днес ще стане ясно дали спортно-техническата комисия на БФС ще потвърди този час“, заяви председателят на Областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс.
Както е известно, прословутият ремонт на Градския стадион в Русе беше извършено от фирма „Тарктур“ срещу спечелена пред държавата обществена поръчка за около 1 милион лева. Работата включваше тотална подмяна на тревното покритие, поставяне на напоителна система и електрическо осветление.
Новото игрище посрещна първия мач на 29 април 2017 година, когато „Дунав“ бе домакин на „Локо“ /Пд/. След което започна ходене по мъките с явно поставен лош дренаж, оплешивяващ, а после и мухлясал терен, проблеми, с каквито управата на „Спортни имоти“ се бори и до днес.
Кошмарът продължи с осветлението. Клетките на елтаблата потъваха във влага след всеки дъжд и служителите на общинското предприятие бяха принудени да ги подсушават с печки-духалки.
Върхът беше на 17 март 2018 година. Тогава след мач срещу „Славия“ едното табло изгоря секунди след последния съдийски сигнал. После таблото беше поправено със средства от общината, но пък другите три също излязоха извън строя.
Да се надяваме, че ремонтът този път е извършен с качествени части и че осветлението няма да даде фира на някой следващ мач.