Всички общински и държавни училища от област Русе още могат да назначат прецизно подбрани и съвременно обучени учители от програма „Нов път в преподаването“, които да започнат работа в училище през септември 2022 г., съобщиха от фондация „Заедно в час“.
Пандемията и несигурността в много икономически сектори провокираха повече хора да се връщат към учителската професия. Повишеният брой кандидати прави още по-предизвикателен процеса на подбор за директорите да изберат най-подходящите кандидати, които са подготвени за работа в контекста на съвременното образование. 
Учителите от „Нов път в преподаването“ преминават през специално разработени обучения, практическа работа с ученици, менторска подкрепа, възможности за кариерно развитие, полезни ресурси, професионални контакти и силни приятелства. Всички обучения са съобразени с държавните образователни изисквания. 
Именно предварителната прецизна селекция и съвременна педагогическа подготовка, която осигурява „Заедно в час“ за учителите в своята програма „Нов път в преподаването“, са причина все повече директори от цялата страна да се доверяват на организацията и да търсят партньорство. В област Русе вече има назначени нови учители от програмата за предстоящата 2022/2023 учебна година.
За областта „Заедно в час“ има подготвени учители   в начален етап и в целодневна форма на обучение в начален етап; по физическо възпитание и в начален етап в прогимназиален етап.
За да се запознаят подробно с кандидатите, директорите трябва да подадат заявките си за нови учители от „Заедно в час“ на https://zaednovchas.bg/schools/.
В област Русе „Заедно в час“ работи от 2021 г. Училища от областта участват и в двете програми на организацията „Нов път в преподаването“ и „Училища за пример“.