Кметът на Нови пазар Георги Георгиев и заместникът му Айсел Руфад посрещнаха днес гости от побратимения турски град Инегьол, съобщиха от общинската администрация. Двамата са приветствали с „добре дошли“ зам.-кмета на Инегьол Ешреф Йиит, общинските съветници Айхан Гюлеч, Селим Емре, Йондер Йозер - председател на Бальоч-Инегьол, Ертан Башдере и Хасан Аксу – бивш кмет на община Йенидже.
„Благодарим отново за подаръците и топлото посрещане на танцовия състав „Луди млади“, който изнесе великолепен спектакъл на Международния фестивал за културата и изкуството, провел се в Инегьол в края на юни. От наша страна имахме удоволствието да върнем жеста, като подарихме за музея в турския град картина със символа на Нови пазар, знамето с герба, алманах и плакет с герба на града, които ще бъдат изложени в специална витрина на побратимените градове“, е споделил с гостите си кметът на Нови пазар Георги Георгиев и ги е поканил празника на града през октомври.
Инегьол се намира на Мраморно море. В него са развити туризмът, търговията, леката промишленост. Градът е един от центровете на турската мебелна индустрия. Забележителни туристически атракции са Градският музей и Историческата джамия. В близост до Инегьол се намира здравният курорт Ойлат и популярният ски курорт Улудаг, допълват от общинската администрация в Нови пазар.