Подновена е изложбата в първото арт терапевтично пространство в Комплексния онкологичен център в Русе. Новите живописни платна вече са разположени пред лекарските кабинети на поликлиниката и в хирургичното отделение на онкоцентъра.
Инициативата стартира преди шест години в София. Преминава под надслов „Продължаваме“ и обхваща онкологични болници от няколко града в страната, сред които освен столицата, Русе са и Бургас, Смолян и Видин. Експозицията в русенския онкодиспансер бе подредена през 2020-а година. Тогава изложбата бе първата за града и десетата в рамките на инициативата в България.
Идеята е на галериста Бистра Стойчева, световноизвестният график Димитър Анастасов и техният колега Георги Свещников. Те успяват да съберат стотици произведения на български творци, които и днес не спират да обикалят страната и да внасят  по-светли и цветни мисли у пациентите.
В благородната кауза до сега са се включили десетки  художници. Част от творбите остават като подарък за русенското лечебно заведение.