Пияна шофьорка си мъжки скандал и нападна служители на реда след подаден сигнал на 5 август около 00:10 ч. за каран от почерпена жена из Русе „Опел Зафира“.
Екип от Първо РУ е засякъл колата на ул. „Кръстец“ и опитал да я спре със звуков и светлинен сигнал от патрулката, но опелът ускорил. Малко по-късно изненадващо спрял и жената тръгнала пеш, вероятно за да се опита да изиграе сценка, че няма нищо общо с шофирането.
Полицаите я настигнали и я спрели за проверка на документите, а от нея се носел тежък дъх на алкохол. Внезапно жената започнала да буйства и да обижда униформените. Сцената продължила до задържането й, при което е установено, че е на 43 години и е от Русе.
Опитите на повиканите служители от Пътна полиция да я тестват за алкохол ударили на камък, но пък след отказа да даде проба отново се възпламенил вулканът от обиди и псувни. Изцепките продължили и в Първо РУ, където пияната ритнала полицай в коляното. Срещу нея е образувано бързо производство за хулиганство, съпроводено от съпротива срещу орган на властта, отличаващи се с изключителен цинизъм и дързост. Наказанието е лишаване от свобода до пет години.