Шерика Джаксън продължи с невероятното си представяне и спечели бягането на 200 метра на турнира по лека атлетика от веригата Диамантена лига в Силезия, Полша.
Представителката на Ямайка подобри световния рекорд по време на шампионата на планетата в Юджийн през юли, а днес финишира за 21.84 секунди.
Шоне Милър от Бахамските острови остана на втора позиция в дисциплината, завършвайки за 22.35 секунди, а трета се нареди американката Джена Прандини (22.39 секунди).
"Състезанието премина по план. Исках да се фокусирам изцяло върху моето представяне и да не гледам противничките. Това се случва преди всяка надпревара. Не гледам към световния рекорд, просто опитвам да давам най-доброто", заяви Джаксън.
Шели-Ан Фрейзър-Прайс (Ямайка) завърши за 10.66 секунди на 100 метра и направи най-добро постижение в света през сезона.
Американката Алея Хобс остана на втора позиция с 10.94 секунди, докато трета остана Мари-Джосе Та Лу от Кот д'Ивоар.
Трейвън Бромел спечели бягането на 100 метра за мъже. Американецът, който е бронзов медалист от световния шампионат през юли, пресече финалната линия за 9.95 секунди. Неговият сънародник Марвин Брейси остана на втората позиция с 10.00 секунди. Трети е Акийм Блейк от Ямайка, изпреварвайки Крисчън Колмън и Йоан Блейк.
Алисон дос Сантош спечели петия си успех в Диамантената лига през годината на 400 метра с препятствия. Бразилецът е първи с време от 47.8 секунди, финиширайки преди Халифа Росер и Уилфрид Апио, които са съответно втори и трети.
Американецът Майкъл Норман изпревари канадеца Кирани Джеймс и завърши първи на 400 метра.
Световният рекордьор Арманд Дуплантис (Швеция) спечели на овчарски скок с най-добър опит от 6.1 метра.  
Турнирите от Диамантената лига продължават в сряда в Монако.