Българският национален отбор по баскетбол за девойки до 18 години отстъпи с 61:67 (15:17, 11:9, 21:19, 14:22) срещу Нидерландия в мач за разпределение на местата от пето до осмо на европейското първенство, което се играе в София.
Българките отстъпваха с две точки в края на първата четвъртина в зала "Универсиада", но изравниха и поведоха след три последователни точни стрелби на Раня Абурая. Деница Манолова и Ивана Бонева дори увеличиха преднината на българките във втората част, която обаче завърши с кош на Финикс Стотайн четири секунди преди края и полувремето дойде при 26:26.
Нидерландките вкараха първите три коша след подновяването на играта, но България намери сили за нов обрат. Мартина Георгиева даде преднина на домакините при 43:42, а веднага след това Радина Илиева наниза тройка за разлика от четири точки. 
"Лалетата" обаче съкратиха изоставането си преди края на третата четвъртина и доминираха в заключителната минута на мача. Жанин Брандсма изравни на 61:61 с точна стрелба след нарушение, а Жасмин Олсем наниза два поредни коша и Нидерландия се сдоби с непреодолима преднина.
Най-резултатни с по 16 точки бяха Моника Борисова за България и Ирис Венема за Нидерландия.
България ще играе утре срещу Румъния за 7-8 място.