Нападателят Дарвин Нунес записа гол и асистенция, но Ливърпул завърши наравно 2:2 срещу Фулъм на "Крейвън Котидж" в мач от първия кръг на английското първенство по футбол.
Нунес, който бе привлечен от Бенфика за 75 милиона евро това лято, влезе в игра в 51-та минута на мястото на Роберто Фирмино и само 13 по-късно изравни, след като през първата част домакините бяха повели с попадение на Александър Митрович. Уругваецът получи подаване от Мохамед Салах в наказателното поле и вкара след рикошет в крака на защитник.
Ливърпул натисна Фулъм в следващите минути и Нунес и Луис Диас направиха пропуски, а домакините отговориха с нов гол. След бърза контраатака Митрович се озова един на един с Върджил ван Дайк и бе фаулиран от нидерландеца в наказателното поле. Сръбският нападател не сгреши от дузпата и отново даде преднина на Фулъм в 72-та минута.
Ливърпул обаче отново стигна до равенство. В 80-ата минута Трент Александър-Арнолд подаде дълъг пас към наказателното поле, където Нунес свали топката за Мохамед Салах и египтянинът вкара за 2:2. Това е шести пореден сезон, в който водещият реализатор на Ливърпул започва шампионата с гол.
Джордан Хендерсън пък удари напречната греда в добавеното време и така "червените" стигнаха само до точка в първия кръг от новия сезон.
Първенство на Англия по футбол, мачове от първия кръг:
Фулъм – Ливърпул - 2:2
по-късно днес:Борнемут – Астън ВилаЛийдс – УулвърхямптънНюкасъл – НотингамТотнъм – СаутхямптънЕвертън – Челси
от петък:Кристъл Палас – Арсенал - 0:2
в неделя:Лестър – БрентфордМанчестър Юнайтед – БрайтънУест Хям – Манчестър Сити