Политическите партии и коалиции не постигнаха съгласие за ръководните позиции в Районната избирателна комисия (РИК) в Хасково. Това съобщиха от пресцентъра на Областната администрация след проведените консултации за състава на РИК за 29-ми многомандатен избирателен район – Хасково за предстоящите на 2 октомври избори за Народно събрание.
Четири политически формации поискаха да имат заместник-председатели на РИК – Хасково, две от тях – секретари. На това основание областният управител Минко Ангелов обясни, че съставът на РИК – Хасково ще бъде служебно избран от ЦИК, тъй като не се е постигнал консенсус.   
От ПП „Продължаваме промяната“ предложиха Димитър Хадживълчев за председател.
От ГЕРБ-СДС за заместник-председателското място предложиха Венелин Челебиев.
От ДПС предложиха секретар да е Лейла Елмаз. В разговор по телефона, предложението на "БСП за България" бе Люба Спасова да стане заместник-председател или секретар. Впоследствие стана ясно, че в подадените документи фигурира желание за заместник-председател.
От ИТН предлагат заместник-председател да е Десислава Филипова-Рангелова.
Желанието на "Демократична България" е секретар да стане Петя Бостанджиева-Китин.
От „Възраждане“ също настояват да имат заместник-председател, в лицето на Петър Димитров.
Районната избирателна комисия в Хасково ще е 13-членна, в това число председател, двама заместник-председатели, секретар и членове. Представителите на една парламентарно представена партия или коалиция не могат да имат мнозинство в РИК, като всяка от тях има право на поне един член. Председателят, заместник-председателите и секретарят не могат да бъдат от една политическа сила.
На консултациите присъстваха представители на парламентарно представените партии и коалиции в 47-то Народно събрание: коалиция „Продължаваме Промяната“, коалиция ГЕРБ-СДС, , ДПС, „Има такъв народ”, коалиция „Демократична България-обединение“ и “Възраждане“, а коалиция „БСП за България" се включиха по телефона.