Политическите партии и коалиции не постигнаха съгласие за заместник-председатели в Районната избирателна комисия (РИК) в Стара Загора. Това съобщиха от пресцентъра на Областната администрация след проведените консултации за състава на РИК за 27-ми многомандатен избирателен район – Стара Загора за предстоящите на 2 октомври избори за народни представители.
За заместник-председатели постъпиха три предложения - от ГЕРБ-СДС за Теодора Крумова, от коалиция „БСП за България“ - Снежана Станкова, от "Има такъв народ" (ИТН) - Златина Йовчева.
По предложение на  „Продължаваме Промяната“ председател на РИК- Стара Загора ще бъде Кристиан Баджаков, който е юрист по професия и е член на Адвокатската колегия-Стара Загора. Предложението за секретар на РИК също беше само едно – Междну Халид от ДПС.
На консултациите присъстваха представители на парламентарно представените партии и коалиции в 47-то Народно събрание: коалиция „Продължаваме Промяната“, коалиция ГЕРБ-СДС, коалиция „БСП за България“, ДПС, „Има такъв народ”, коалиция „Демократична България-обединение“ и “Възраждане“.
РИК-Стара Загора ще се състои от 17 членове, включително председател, двама заместник-председатели и секретар, припомни при откриването на консултациите областният управител Иван Чолаков. 
В края на консултациите областният управител благодари на участниците за добрия тон и заяви, че той и екипът на Областната администрация ще направят всичко възможно за осигуряването на честни, прозрачни и спокойни парламентарни избори.
Протоколът от консултациите за избор състава на РИК – Стара Загора, бе подписан с особено мнение от коалиция „БСП за България“ и от ИТН.