Политическите партии и коалиции не постигнаха съгласие за разпределението на ръководните постове в Районната избирателна комисия (РИК) в Шумен при проведените днес консултации при областния управител проф. Христо Христов за определяне на състава ѝ. Това съобщиха от пресцентъра на областната администрация.
РИК – Шумен ще се състои от 13 членове, председател, двама заместник-председатели и секретар.  „Продължаваме Промяната“ ще има четирима представители, ГЕРБ-СДС – трима, ДПС – двама, „БСП за България”„ Има такъв народ“,   „Демократична България-обединение“ и „Възраждане“ – по един член.
По време на консултациите заявка за председател на РИК – Шумен направиха две политически сили. „Продължаваме Промяната“ предложи за поста Светлин Стрелков, а „ГЕРБ-СДС“ - Ивайло Илиев.  
За заместник-председател на комисията  „БСП за България“ предложи Мариела Великова, „Има такъв народ“- Веселина Маринова, а „Продължаваме Промяната“- Светлин Стрелков и Надежда Върбева. В хода на дискусията кандидатурата на Стрелков е оттеглена.  
От ДПС предложиха за секретар на РИК-Шумен Ахмед Джамбазов, а от коалиция „Продължаваме Промяната“ - Милен Митев.
Областният управител Христо Христов ще представи протокол от проведените консултации и предложенията на партиите и коалициите в Централната избирателна комисия, която със свое решение ще назначи състава на РИК - Шумен за предстоящите парламентарни избори.