Турският президент Реджеп Тайип Ердоган пристигна днес в Сочи, където ще разговаря с руския държавен глава Владимир Путин, предаде турската държавна телевизия ТРТ-Хабер.
Ердоган пристигна в руския град в 14:25 ч. Началото на срещата на турския лидер е планирано за 15:00 ч., а по-късно се очаква да има и срещи между делегациите на двете страни.
Турският президент е придружен от голям брой министри, сред които министърът на външните работи Мевлют Чавушоглу, министърът на националната отбрана Хулуси Акар, на енергетиката и природните ресурси Фатих Дьонмез, на финансите и държавната хазна Нуреддин Небати, на търговията Мехмет Муш и на земеделието и горите Вахит Киришчи. В турската делегация са включени и шефът на Националната разузнавателна организация МИТ Хакан Фидан, директорът по комуникации на президентството Фахреттин Алтун, говорителят и съветник на Ердоган Ибрахим Калън и ръководителят на Управлението за отбранителна промишленост Исмаил Демир.
Ердоган бе посрещнат на летището от редица руски високопоставени представители, сред които кметът на Сочи Алексей Копайгородски, както и от посланика на Турция в Москва Мехмет Самсар, от генералния консул в Новоросийск Фърат Баяр и др., информира ТРТ-Хабер.