Областният управител на Пазарджик Трендафил Величков встъпи официално в длъжност днес. На символична церемония, която се състоя в кабинета на областния управител, Величков пое поста от предшественика си Андрей Гечев.
Трендафил Величков благодари на Андрей Гечев и на всички предишни областни управители за свършеното от тях, на екипа на областна администрация за високия професионализъм в работата. Предстоят важни и отговорни задачи, не само по провеждането на предстоящите избори, но и в това всички ние, като представители на държавната администрация, на общините, да работим за спокойствието и добруването на гражданите на нашата област, каза Трендафил Величков.
Като важни предстоящи задачи той посочи успешния старт на новата учебна година, подготовката на общините и институциите за зимното поддържане и текущите ремонти на пътищата, подкрепата на социално уязвимите групи в обществото. На всички кандидати за народни представители Величков пожела разумна, мъдра и добра кампания. Трендафил Величков цитира думите на големия български политик д-р Петър Дертлиев, които и след 30 години звучат актуално: "Сега имаме нужда от ума, таланта и мъдростта на цялата нация".
Досегашният областен управител Андрей Гечев пожела здраве, сили и успехи на Трендафил Величков във високоотговорната му работа. Той подчерта, че Трендафил Величков е  добре познат в обществото, социално отговорен и с доказан опит и допълни, че първата важна задача са предстоящите консултации с политическите партии за състава на РИК Пазарджик, насрочени за тази неделя.
Андрей Гечев връчи на Трендафил Величков печата на областния управител и папка с приоритетните задачи в работата на администрацията.
На церемонията присъстваха кметове на общини, ръководители на териториални звена, представители на медиите.
Трендафил Величков заема поста за втори път. Той беше областен управител на Пазарджик от 01.12.2014 г. о 11.05.2016 г.