Новият областен управител на област Плевен Иван Петков официално встъпи в длъжност от днес. Той бе посрещнат от досегашния областен управител Крум Пенчев, който го запозна със задачите, стоящи на дневен ред пред администрацията. Това съобщи Силвия Златкова от пресцентъра на областната управа.
Веднага след това Иван Петков проведе среща със служителите на местната администрация в Плевен, за да се запознае с текущите приоритети, а Крум Пенчев изказа своята благодарност към екипа за съвместната работа, старанието и дръзновението, с което изпълнява задълженията си.
"Вярвам, че заедно ще успеем да направим честни и прозрачни избори", заяви новият губернатор при срещата с екипа на администрацията. По-късно той разговаря със заместник областния управител Виолета Иеремиева и главния секретар Ирена Христова.
Една от първите задачи на Иван Петков с встъпването му в длъжност е провеждане на консултации за съставяне на Районна избирателна комисия за изборите за народни представители за Народно събрание в 15-и избирателен район – Плевен. Консултациите ще започнат в 11:00 часа на 7 август, неделя, в заседателна зала на областната администрация.