Единствената представителка на България при жените на предстоящото Европейско първенство по спортна гимнастика Валентина Георгиева иска да изиграе чисто съчетанията си и да помогне за класирането на страната на следващия световен шампионат.
„От подготовката точно не мога да кажа, че съм доволна, тъй като боледувах и нямах много време за подготовка. Всичко стана малко в последния момент. Реално аз искам просто да си изиграя добре съчетанията и гоним финал поне на прескок. Това мисля, че е уредът, на който съм най-подготвена. Вече съм доволна, защото вдигнахме успоредката като сложност. На земната гимнастика добавихме още една серия, а гредата не сме я пипали, а я правим по-стабилна“, коментира Валентина Георгиева на днешната открита тренировка на националните състезатели.
„За да стигнем до Световното първенство през октомври трябва да се постарая в многобоя да сме в топ 20 като резултат. Затова просто ще се молим на всякъде да е изиграно стабилно, а другото – с времето си“, каза Георгиева и продължи:
„Да, за конкуренцията малко ми е сложно, защото съм сама и не знам какво да очаквам от другите. Знам, че конкуренцията, която ме очаква там не е никак малка. Отиват легенди като цяло. Но това е и добре, защото побеждавам сама себе си. Това е едно от най-важните неща в момента.“
„Всичко е наред със здравето ми. Имам проблеми с глезена, но ще взимам всякакви болкоуспокояващи само и само всичко да е наред. Добрите резултати дават самочувствие разбира се, но аз реших да не си вдигам самочувствието, защото когато кажеш аз мога, започваш да пренебрегваш доста неща и част от подготовката започна да се губи“, заяви Валентина Георгиева.
При девойките на шампионата в германския град Мюнхен България ще представят Елена Николова, Никол Соколова, Никол Стоименова, Виктория Венциславова и Диана Георгиева.