"Ще дадем всичко от нас и се надяваме да направим едно добро класиране", заяви видинчанката Мерелин Николова след като българският национален отбор по волейбол за жени, от който тя е част, постигна четвърта победа в група В на провеждащото се в момента Европейско първенство.
В интервю за БТА Николова разказа за първите си стъпки в спорта и какво е усещането да си част от женския национален отбор по волейбол на България. 
Мерелин Николова започва кариерата си във волейболен клуб Бдин-Вида във Видин. "Нямам ясен спомен кога точно започнах да тренирам. Било е някъде първите ми години в училище, подавайки топка отстрани и играейки на разни игри с другите деца докато гледах как големите каки играят", каза тя за първите си спомени от залата.
Волейболът е традиция в тяхното семейство - тя е вдъхновена от нейната майка и по-голямата й сестра Йоана Николова. "Решението ми беше взето още преди много години - волейболът ще бъде неотменна част от мен и това ще бъде нещото, с което ще се занимавам", категорична бе Николова.
Така година преди да завърши училище решава да се премести в Стара Загора, за да се състезава за Берое заедно с нейната сестра, а следващият сезон подписва с румънския отбор Арджеш Питещ. "Това бе доста голяма крачка за мен и моето развитие. В началото ми беше странно и непознато, което е нормално, имайки предвид, че това бе много различно за мен – бях в друга държава, в различно първенство и колектив, но в крайна сметка с момичетата направихме един доста силен и добър сезон, от който бяхме удовлетворени. Завърших на първо място при диагоналите и на първо сред изпълнителите на сервиз, което бе още един плюс към целите, които съм си поставила", каза за емоциите от играта в чужбина волейболистката.
Мерелин Николова попада в националния отбор по волейбол за пръв път през 2016 година, където тимът завоюва бронзови медали на Балканиада за момичета до 14 години. Година по-късно, отново на родна земя, печели бронзовите медали на Европейско първенство, на което тя е обявена за най-добър диагонал на турнира.
"През първата част от лятото с момичетата изиграхме във волейболната Лига на нациите. Тези турнири се проведоха по азиатските страни и всеки един от тях бе на различно място", поясни Николова.
"Успяхме да запазим мястото си, което бе изключително важно за нас и една от целите, които осъществихме, тъй като сме сравнително млад отбор, който се изправя срещу някои доста опитни като тези на Сърбия, Италия, Нидерландия и други", каза още тя.
За емоцията от играта Мерелин Николова разказа: "Да се състезаваш срещу отбори и играчи, които са ти идоли и най-вече да усетиш тръпката от играта от първия до последния съдийски сигнал е неописуемо! Много съм радостна от това, че треньорът ми гласува доверие и ми даваше шансове да започвам сред основната шестица. Естествено, пред мен бе и не леката задача да опровергая очакванията му."
Колкото до настоящото Европейско първенство Николова коментира: "Започнахме срещите в Монца, Италия, където спечелихме два от три мача с 3:1 срещу Хърватия и 3:1 отново в наша полза срещу Босна и Херцеговина, но отстъпихме на домакините от Италия с 3:0. В момента сме в Торино и вчера успяхме да надделеем над отбора на Швейцария с 3:1 гейма, което ни класира на осминафиналите срещу третия тим от група D Словакия. Ще дадем всичко от нас и се надяваме да направим едно добро класиране."
"За да постигнеш това, което искаш, се налага да правиш някои компромиси. Много пъти ми се е налагало да отсъствам от училище, пропускала съм доста събития, рождени дни на близки и какво ли още не поради мачове с клубния отбор в някой друг град или с националния отбор в определена държава. Честно казано дори не си спомням от кога не съм била вкъщи на рождения си ден, дори тази година го празнувах във Франция на контроли с националния отбор преди заминаването ни за мачовете от Лигата на нациите", каза за трудностите и лишенията Николова.