Областният управител на област Сливен Минчо Афузов официално встъпи в длъжност, съобщиха от областната администрация. Той пое поста от Веселин Вълчев, който бе назначен на мястото на Афузов през февруари, т.г.
На среща със служителите в администрацията днес Веселин Вълчев благодари на всички за проявеното усърдие и постигнатите резултати. „За мен беше чест да работим заедно“, отбеляза той и символично предаде поста на новия областен управител. От своя страна Минчо Афузов подчерта, че активната работа на областната администрация продължава, като основен приоритет е подготовката и провеждането на честни и прозрачни предсрочни парламентарни избори.
Минчо Афузов е роден на 2 юли 1976 година в  Сливен. Длъжността "областен управител"  Афузов е заемал в периода от май 2021 г. до февруари 2022 г. Преди това е бил общински съветник в Общински съвет-Сливен от 2015 г. до 2017 г. Дълги години е работил в частния сектор. Има образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Международни икономически отношения“ в Стопанската академия „Д. А. Ценов“-Свищов.