Екипът на столичния район „Студентски“ започва процедура за принудително изземване на стадото свободно движещи се коне, които системно притесняват жителите на кв. „Дървеница“ и създават предпоставки за пътнотранспортни произшествия на бул. „Андрей Ляпчев“ и близките улици в района, съобщава на сайта си районната администрация.
На животните трябва да им бъде осигурена подходяща среда за живот, която е безопасна за тях и за гражданите, посочва Петко Горанов, кмет на района. Той добавя, че са съставени множество актове и са налагани глоби без това да повлияе на собственика на животните. Затова не ни остава друг избор освен да започнем процедура за принудително изземване на конете, посочва Горанов.
Район „Студентски“ призовава всички граждани да подават сигнали за нередности на адрес: [email protected], като оставят телефон за обратна връзка, в случай че изразяват желание да бъдат посочени в качеството им на свидетели (очевидци) при съставянето на акт за установяване на административно нарушение.