Митко Русанов се завърна изненадващо в „Дунав“ и ще търси своя нов шанс в русенския отбор, научи „Утро“. Роденият на 8 март 2001 година нападател игра за последно в третодивизионния испански клуб „Талавера“, привинция Толедо. Той бе подписал договор за 2 години, но явно са се разминали с испанците и се е прибрал в България като свободен агент.
Плевенчанинът Русанов напусна „Дунав“ преди два сезона, въпреки че дълго бе увещаван да остане. Той обаче бе непреклонен. Отиде на проби първо в „Локомотив“ /Пловдив/, когато старши треньор на отбора беше Бруно Акрапович, после пое към „Славия“, където също не подписа договор. В крайна сметка се озова в „Талавера“.
„Русанов ще остане при нас поне една седмица. Искам да видя в какво състояние е, преди да решим дали можем да му предложим договор. Лично аз ценя качествата му и не е тайна, че много настоявах да не си тръгва от „Дунав“, коментира старши треньорът Мартин Цирков. 
А от Русанов ще има сериозна нужда като атакуващ играч на фланга, особено след като вчера се разбра, че външният халф Денислав Минчев ще пропусне целия есенен сезон. Както първи писа „Утро“, той получи контузия в бъбреците на тренировка и лекарите са категорични, че вследствие на кръвоизлива трябва да забрави за футбола до Нова година.
„Много съжалявам за Денислав, защото направи отлична подготовка и се вписа бързо в отбора. Той е рязък, остър, борбен, динамичен футболист. Неслучайно спечели бързо титулярното си място“, каза Цирков по адрес на дошлия от „Струмска слава“ играч.
Другата лоша новина е, че Мартин Костадинов ще е аут от терените от 3 до 4 седмици. Мартин издържа едно полувреме в мача срещу „Марица“ /Пловдив/.
С болки в оперираното преди време коляно е и централният нападател Александър Кирилов, който не тренира от няколко дни.
„Дунав“ ще играе следващия си мач като гост на „Созопол“ на 9 август от 18 часа.