Мачът на 14 ноември в Русе между „Дунав“ и „Спартак“ /Плевен/ се очертава като най-интересният дуел в 17-ия кръг на първенството във Втора лига. Неслучайно двубоят е програмиран за пряко излъчване от „Диема“.
Какво знаем обаче за гостите от Плевен, които поне десетина години се мъчеха безпомощно в трета дивизия? Те даже лидираха в първите кръгове на Втора лига, а сега са на пето място с 28 точки, с 4 по-малко от водача ЦСКА 1948/2/? Третият тим в класирането - „Беласица“, е също с 28, а вторият - „Етър“, е с 29.
Първото, за което се сещаме, е за някои добре познати на русенските фенове футболисти от състава на плевенчани. За Васил Шопов е известно всичко - най-малкото, защото записа много хубави мачове с екипа на „Дунав“, а днес е моторът на спартаковския отбор.
Друг наш познайник е 33-годишният нападател Стефан Христов. Той, в тандем с Ахмед Ахмедов, водеше с успех дунавската атака. После мина през „Царско село“, но стъпи накриво с екипа на „Монтана“. Там беше засечен с наркотици по време на шофиране /кокаин/ и наказан. Преживя изгнанието в „Крумовград“, а от тази есен е играч на родния си плевенски отбор.
Стефан води атаката в партньорство с Преслав Антонов, много остър нападател, който бе част от „Литекс“ /Ловеч/. Антонов реализира и победния гол миналия кръг точно срещу тима на ловчанлии.
Помните ли пловдивчанина Иван Бакалски, доведен преди 3 сезона в „Дунав“ от треньора Илиян Памуков? Бакалски играеше за юношите в Русе като десен бек, после се прибра в Пловдив, а ето го вече титуляр при плевенчани като опорен халф. 
Спартаковци разчитат и на двама бразилци. 29-годишният Клаубер Сантана работи в средата на терена до Васил Шопов, а 24-годишният Бруно Франко е ляв защитник.
Старши треньор на „Спартак“ е Красимир Бислимов, бивш футболист на плевенския отбор. Той говори преди време, че мечтата му е Ефет Лига, но пред тима му има достатъчно препъникамъни. Един от тях е добре известен, засяга повечето клубове и се нарича недостиг на финанси.
Неслучайно преди мача срещу „Струмска слава“ в Радомир бе отворена дарителска сметка за набиране на средства по пътуването и престоя на отбора. В крайна сметка плевенската спортна общественост събра... 536 лева!