Броят н туристите, пристигнали в южните егейски острови, рязко се повиши през юли, отбелязвайки най-високото процентно увеличение, регистрирано през текущия туристически период на месечна база в сравнение с 2019 г., предаде специално за БТА гръцката агенция АНА-МПА.
По-конкретно - през юли 2022 г. пристигналите с  директни международни полети са над един милион – увеличение с 20 процента спрямо юли 2019 г., което е годишен рекорд на регионално ниво.
Увеличението в проценти за международните летища е 13 процента за Родос, 8 процента за Кос, 31 процента за Миконос и 65 процента за Санторини.
Показателно е, че летище Диагорас на Родос посреща приблизително 40 000 пътници от чужбина през уикендите.
До 13 юли над 3 милиона туристи са посетили островните групи Циклади и Додеканези.
(Това е новина от деня в Гърция, избрана от агенция АНА-МПА за публикуване от БТА съгласно споразумението за обмен на информация и професионално сътрудничество, което предвижда всеки ден националните информационни агенции на България и Гърция да си разменят директно избрана от другата агенция новина на деня от съответната страна, а другата агенция да я публикува на своя интернет сайт без промяна с изрично посочване и цитиране на партньора й като източник.)