Фирма „Технически компоненти България“ разширява производството си във Видин и разкрива нови работни места. Това съобщи за БТА директорът ѝ  инж. Mapтин Πeтpoв. След броени дни стартира разширяване на съществуващата складова и производствена база на фирмата. Тя е дъщерна на немската EbV Elektronikbau und Vertirebs GmbH и е в процес на сертифициране за инвеститор клас А, допълни Петров.
Продукцията на „Технически компоненти България“е предназначена изцяло за износ. Фирмата произвежда компоненти и системи за енергийно ефективно отопление и климатизация, предлага развойна дейност и серийно производство на разнообразни продукти с приложение в различни електроуреди, в автомобилната, медицинска и други индустрии.
„Технически компоненти България“ е във Видин от 2005 г., заводът стартира производството си през 2008 г. с 30 служители, за да се превърне днес в една от водещите компании във Видинска област. С предстоящото разширение предприятието ще удвои производството си и компанията през 2023 г. ще стане най-големият работодател в област Видин с 450 работни места.
Новата инвестиция на фирмата е за 14 млн. лв. и благодарение на нея във Видин ще удвоим работните места, което ни превръща в стабилен и развиващ се икономически фактор в региона, допълни инж. Mapтин Πeтpoв.
На 8 август от 10:00 часа на територията на фирмата във Видин официално ще се състои първа копка за разширяване на складовата и производствена база на „Технически компоненти България“.