Едно от най-привлекателните и вкусни събития в областта - рибният фест в Бръшлен, се завръща след две години принудителна пауза заради ковид пандемията. Шестото издание на празника, замислен и организиран за пръв път от кмета Димчо Петров и продължен от следващото ръководство на селото и читалище „Братство 1906“, ще се проведе в последната събота на месеца - 27 август. Организатори за Община Сливо поле и кметството на Бръшлен, читалището отново участва със самодейци и натрупания си опит в провеждане на масови събития и празници.
Програмата е традиционна. 
Ще се проведе конкурс в четири дисциплини.
Най-атрактивната от тях е приготвяне на рибена чорба заради тайните подправки и магии на майсторите, но и при любителите на скарата винаги е интересно. Те ще се състезават за приза в категорията „Печена риба“. Виртуозите на ножа ще се борят за признанието кой най-добре чисти риба. Има и още една дисциплина, която също предизвиква голям интерес, макар че връзката й с водните обитатели е много далечна и косвена - това е конкурсът за най-добра домашна ракия.
И чорбата, и скарата, и ракията ще бъдат оценявани пре сляпа дегустация, така че наистина ще победят най-добрите, обещават организаторите.
За участниците в състезанията е важно да знаят, че на място ще получат само риба и дърва за огъня. Всичко друго, което им е необходимо, трябва да си носят сами.
Докато се свещенодейства около скарите и тенджерите на огнищата, бръшленският рибар Васил Йорданов ще вари голям казан рибена чорба, на която е доказан майстор. Той обаче няма да се състезава в конкурса, а ще готви за гостите, всеки от които ще получи порция от деликатеса с дунавска риба.
Желаещите да участват в рибния фест трябва да се запишат на тел. 0898 719 452 или в кметството на Бръшлен до 17 часа на 19 август. Пропусналите може да се запишат и на място. Сборът е в 9 часа на 27 август в парка в началото на селото, готвенето ще започне час по-късно, оценяването на гозбите - в 12 часа. А докато състезателите се въртят около огнищата, за публиката е предвидена фолклорна програма.