Първата дама на Украйна Олена Зеленска е на посещение в Съединените щати, предаде Асошиейтед прес.
Програмата на съпругата на украинския президент Володимир Зеленски във Вашингтон включва редица привличащи вниманието събития. Вчера тя се срещна с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън, днес ще бъде приета от първата дама Джил Байдън, а утре ще говори пред Конгреса.
Държавният департамент първо обяви, че Зеленска и Блинкън ще се появят за кратко пред фотографите, след което отмени решението си. Това отразява факта, че съпругата на украинския президент не е на посещение в Съединените щати като официален представител на държавата.
Олена Зеленска до голяма степен изчезна от публичното пространство през първите месеци от войната в Украйна, отбелязва АП. Поради съображения за сигурност тя бе държана на друго място от съпруга си заедно с двете им деца.
Олена Зеленска излезе от уединението си на 8 май, за да приветства първата дама на САЩ Джил Байдън, която на направи необявено предварително посещение в Западна Украйна. Оттогава 44-годишната съпруга на украинския президент се появява по-често в общественото пространство.
Олена Зеленска е учила архитектура, но е работила като сценарист на комедийни сериали, включително за мъжа си. Преди да бъде избран за президент на Украйна през 2019 г., Володимир Зеленски е актьор и става популярен със сериала "Слуга на народа", в който играе ролята на президент.