Депутатите спориха дали е редно да продължи обсъждането на законопроекти при липса на кворум. Те спориха и защо се провежда комисията по превенция и противодействие на корупцията, където за изслушване дойде главният прокурор Иван Гешев, по време на пленарното заседание.
Над три часа продължи дебатът по четири законопроекта за промени в Кодекса на труда. След като заместник-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев поиска проверка на кворума, бе установено, че в зала няма достатъчно народни представители за гласуване на обсъжданите текстове. В зала бяха установени само 67 присъстващи. Временно изпълняващият длъжността председател на Народното събрание Мирослав Иванов обяви, че гласуването ще се състои в друг ден.
Първоначално се очакваше да започне редовният парламентарен контрол. Иванов обаче каза, че следва представяне и обсъждане на второ четене на законопроект за изменение и допълнение на Закона за статистика на вътрешнообщностната търговия със стоки. Той дори покани председателя на бюджетната комисия Любомир Каримански да представи съответния доклад. Това предизвика недоволството на опозицията. Остро оспорвам решенията, които вие вземате при воденето на това заседание, каза председателят на парламентарната група (ПГ) на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. Тя попита и на какво основание се е позволило провеждането на  заседание на комисия по време на пленарно заседание.
Къде ви е мнозинството, запита Атанасова и поиска нова проверка на кворума. Иванов отказа такава и отговори, че правилникът забранява, когато няма кворум, да се прави гласуване, но обсъжданията по законопроекти са възможни. Заместник-председателят на парламента и депутат от ГЕРБ-СДС Росица Кирова коментира, че не е редно да има „повратно тълкуване“ на правилника, защото, по думите й, така се създават прецеденти.
Бившият председател на 47-ото Народно събрание и депутат от „Продължаваме Промяната“ Никола Минчев подкрепи решението на Мирослав Иванов заседанието да продължи.
Радомир Чолаков (ГЕРБ-СДС) напомни, че по правилник на второ четене се изисква прочитане, обсъждане и гласуване на текст по текст от предложения законопроект. Председателят на ПГ "БСП за България" Георги Свиленски му отговори, че само ще се представят текстовете, но няма да се гласуват. Бранимир Балачев (ГЕРБ-СДС) предложи да се избере друг председател на Народното събрание, който да спазва закона. Tой призова да се закрие заседанието. 
Пламен Абровски от ПГ на "Има такъв народ" каза, че законопроектът за изменение и допълнение на Закона за статистиката на вътрешнообщностната търговия със стоки е много важен и поиска почивка.
След това депутатите се запознаха само с първи параграф от законопроекта за изменение и допълнение на Закона за статистика на вътрешнообщностната търговия със стоки и пристъпиха към представянето на доклада по Проект на решение за преобразуване на факултета със седалище във Велико Търново на Националния военен университет „Васил Левски“.