Дванадесетокласничката от Английската гимназия Антоанита Лазарова се оказа късметлийката, която спечели първия безплатен уикенд за двама в хотелски комплекс „Люляка“ на дунавския бряг в играта на „Утро“ и туристическата агенция „MG Travel“. Сглобеният от Антоанита пъзел с елементи от снимка на една от емблематичните забележителности на Русе бе изтеглен вчера сред десетките други участници в играта, а момичето безпогрешно бе посочило, че това е Доходното здание.
Обичам да пътувам, на много места в България съм била, но най-любимо ми е Черноморието, каза вчера усмихнатата победителка, на която й остават още няколко месеца до дипломирането. Засега все още не е излизала в чужбина, но би го направила с удоволствие, особено ако спечели един от двата джакпота в играта - почивка за двама на слънчевия гръцки остров Лефкада. Антоанита има всички шансове за това - въпреки че стана победителка в този етап на надпреварата, нейното име автоматично ще участва и в тегленето на жребия за двете почивки наравно с всички останали участници във всички кръгове на играта. Такива са правилата - никой друг не дирижира жребия освен късметът и познанията на участниците.
Засега обаче на преден план за младата русенка е подготовката за кандидатстудентските изпити. След като известно време се колебаела между журналистиката и фармацията, Антоанита, за която химията е слабост, решила, че лекарствата са нейната стихия. Така че засега момичето, което е известно с навика да получава само шестици, се стяга за изпитите в медицинските университети в София и във Варна. Затова двудневната почивка в хотел „Люляка“ ще бъде за нея приятен антракт - а със сигурност тази симпатична пауза в ежедневието ще бъде подарък и за майка й, преподавателката по история и география в една от професионалните гимназии в Русе, с която Антоанита ще сподели наградата.