Две къщи в Тръстеник потънаха вчера в дълобка мъка, вместо да изпратят абитуриентка и да празнуват рожден ден. 18-годишната Ниляй и 22-годишният Джейхан загинаха в жестока катастрофа в неделя малко след 4,30 ч сутринта.
Инцидентът е станал до бензиностанцията на „Лукойл“ преди „Метро“ в посока София. Лек автомобил БМВ, управляван от Ниляй, се ударил в задната част на паркиран тир от Молдова и буквално влязъл под камиона. Момичето, което на 24 май трябваше да има абитуриентски бал, и пътуващият до нея младеж, който днес трябваше да навърши 22 години, са починали на място.
И двамата са от Тръстеник и се прибирали в селото след дискотека в Русе. 
От падналия дъжд асфалтът бил мокър, а шофьорката, която взела съвсем наскоро книжка, вероятно не се е съобразила с това обстоятелство. Предполага се, че е вдигнала висока скорост по еднопосочния път, но точно зад спрелия тир колата се унесла и се блъснала със сила в камиона. Шофьорът на тира спял в кабината, събудил се от удара и като излязъл навън, видял смачкания до неузнаваемост автомобил.
Зад БМВ-то се движила друга кола, в която пътували приятели на загиналите, които станали свидетели на зверския удар и подали сигнал на тел.112. На място са пристигнали линейка, екип пожарникари и полиция. Родителите на двамата младежи също дошли на местопроизшествието, но при вида на смачканата кола и загиналите деца припаднали и се наложило да бъдат извикани още медицински екипи, за да им окажат помощ.
Тепърва ще се проверява дали шофьорката е употребила алкохол, както и причината за катастрофата. По първоначални данни става въпрос за несъобразена с мокрия път скорост, каза за „Утро“ началникът на КАТ гл.инспектор Михаил Манов.
В гимназията по туризъм - училището на Ниляй Салим, са в шок. Съучениците и преподавателите са поразени от трагичната новина. Не мога да повярвам - Ниляй беше не само отличничка, будно и много четящо момиче, тя притежаваше изключително чувство за отговорност, каза директорката на гимназията Ренета Вълева. Момичето е било в паралелка по кетъринг, природно интелигентно и с интереси в различни области. И тя, както и всички дванадесетокласници в ПГТ, се е приготвяла за голямото събитие - абитуриентския бал, който за Гимназията по туризъм ще бъде на 24 май.
Ниляй е от фамилия на животновъди в Тръстеник, известни като Голямото и Малкото Таки, казаха хора от селото. А бащата на Джейхан работел във Франция и със спечелени там пари му купил колата, която се превърна в ковчег за двамата младежи.
От вчера Тръстеник е в траур за погубените два млади живота.