Витаещият от няколко дни слух, че директорът на русенското спортно училище „М-р Атанас Узунов“ Деница Великова ще напусне поста, се оказа истина. Великова прояви достойнство, като сама потвърди новината.
„Да, вярно, подадох оставка!“, каза тя вчера за „Утро“.
Обяснението й за напускане на шефския стол също бе лаконично: „Лични причини, друг коментар нямам!“.
Г-жа Великова добави, че желае успех на русенската спортна общност. 
„Градът ни има големи традиции във всички сфери, включително и в спорта. В Русе се раждат талантливи, можещи и умни хора. Дато спортистите и треньорите продължат тези традиции“, заяви Великова.
30-годишната Великова стана директор на спортното училище към края на март 2020 година. Тогава бившата баскетболистка със защитена докторска степен бе учител по история в гимназия „Христо Ботев“. Тя наследи поста от Любомир Ковачев, след като спечели обявения от Министерството на младежта и спорта конкурс. 
„Утро“ научи обаче, че решението за напускане на Великова било предшествано от друга оставка - на нейния заместник в „М-р Атанас Узунов“ Владислав Йорданов. Неговите мотиви също били от частен характер и нямали нищо общо като каквото и да е било съгласуване с бившия вече шеф. Напротив! 
След управленския вакауум в Спортното най-вероятно ще се стигне до варианта с временно изпълняващ длъжността директор. Кой ще е той, не е ясно. После следва познатата процедура - конкурс в спортното министерство.