Мартин Друмев ще води новосформирания „Дунав II“ в дебютния за тима сезон в Североизточната Трета лига. На практика той ще бъде наставник на досегашния си състав, който досега играеше в в първенството на юношите старша възраст. Друмев е с 16-годишен стаж в професията, като половината от него в школата на „Дунав“. Като футболист освен за русенския тим е играл още за „Бенковски“ (Бяла), „Светкавица“ (Търговище), „Черноморец“ (Бургас) и „Несебър“, има и излизане в чужбина - в Кипър.
Друмев планира отбора му да изиграе шест приятелски срещи, пет от които вече са договорени. На 12 юли „Дунав II“ приема в Русе „Локомотив“ (Горна Оряховица), на 30 юни има мач с „Черноломец“ (Попово), а на 2 август - с „Бенковски“ (Бяла). Предвидени са и два мача с румънските „Волунтари“ и „ПРО Гюргево“, датите за които все още се уточняват.
„Дунав II“ ще се състои основно от юноши набор 2004 и 2005. В него ще могат да попадат само футболисти до 21 години. Ще бъде възможно и играчи от представителния отбор да играят в дублиращата формация, като движението между тях ще бъде напълно свободно. Вторият отбор ще се подготвя с идентична програма като тази на представителния отбор. Със създаването на втори отбор „Дунав“ ще се стреми да съкрати значително прехода към мъжкия футбол, с което да създаде добри условия за ранна изява на юношите на отбора в мъжкия футбол.
В Североизточната Трета лига ще играят 15 отбора, с един повече от миналия сезон. Освен „Дунав“ дублиращи отбори в групата ще имат още варненските „Спартак“ и „Черно море“, а „Лудогорец“ ще участва с третия си отбор. Новак в лигата е ФК „Дулово“, който ще замества изпадналия от миналия сезон „Локомотив“ (Русе).