45-годишен русенец е наръган в стомаха и в белия дроб с нож в денонощно заведение след продължителен запой, но благодарение на професионализма на бързо сформиран екип от хирурзи животът му е вън от опасност.
В сряда вечерта две компании се черпели в ресторант „Дивата орхидея“ на улица „Доростол“. След полунощ хората от двете маси си тръгнали и останали само двама мъже на 45 и 51 години, които не се познавали. Чашката обаче ги сближила и те се събрали на една маса. Пиенето продължило и около 2 часа между тях възникнал скандал, който прераснал в бой. По-младият мъж ударил по лицето новия си познат, а той извадил нож и го наръгал в гърдите и корема. Пострадалият опитал да се предпази с ръка, но получил наранявания и по нея. 
Сигнал за кървавата свада е получен на тел.112 в 2.20 часа. Наръганият мъж е откаран с линейка в болница „Канев“, където прегледът показал, че ударът с нож в гърдите е засегнал дълбоко белия дроб, сериозна била и раната в корема. Незабавно е сформиран екип от хирурзи, който успял да спаси живота на 45-годишния русенец.
Малко по-късно екип от Второ районно тръгнал към заведението на улица „Доростол“, но недалеч от него в посока болницата униформените видели мъж с ранено лице да се движи по тротоара. След като го спрели за проверка, се установило, че това е издирваният 51-годишен мъж. При обиска в него е открит нож и е задържан в ареста. Очаква се да остане там до насрочването на дело срещу него за опит за убийство.