Внезапната смърт на управителя на ВиК-Русе Сава Савов отложи за четвъртък планираната за днес среща на Община Русе и фирмите, ангажирани с изпълнението на Водния цикъл в Русе и в кварталите Долапите и Средна кула, на която са поканени и граждани, които ще имат възможност да задават въпроси и да дават предложения.
Сава Савов почина в четвъртък, два месеца и половина, след като навърши 67 години. 
„Изгубихме един изключителен човек, който ни мотивираше с неподправения си оптимизъм и ни вдъхновяваше с критичното си мислене, което не търсеше проблеми, а възможности и решения. Всички колеги и служители от „Водоснабдяване и канализация“ ООД - Русе изразяваме скръбта си от загубата на нашия уважаван ръководител и изказваме най-искрени съболезнования на семейството и приятелите на г-н Савов“, се казва в разпространената в петък от фирмата скръбна вест.
„Напълно осъзнаваме причинените на гражданите затруднения, но ви уверяваме, че полагаме усилия за тяхното ограничаване. За съжаление, няма как да реконструираме елементи на подземната инфраструктура в града, без да разкопаем уличните платна. Проводите също имат ограничен експлоатационен живот и идва време, когато са налага да бъдат заменени с нови. Ако не изпълним проекта сега, авариите със сигурност ще зачестят, а това ще влоши значително качеството на предоставяните услуги“. Това каза Сава Савов в последното си интервю, дадено в началото на май за „Утро“.
Опелото на Сава Савов е днес от 10.30 часа в катедралния храм „Света Троица“ в Русе.
Кметът Пенчо Милков реагира на новината малко след оповестяването ѝ в петък. 
„Снощи внезапно е починал управителят на ВиК-Русе инж. Сава Савов. Изразяваме своите искрени съболезнования към семейството му и апелирам да уважим скръбта им в трудния момент. Анонсираната за понеделник среща с изпълнителите по Водния цикъл в Русе и кварталите Средна кула и Долапите ще бъде отложена за 7 юли (четвъртък) в Пленарна зала на Община Русе, от 18 ч. Важно е да бъдем там!“, написа кметът в профила си във фейсбук.
А в седмичния отчет за работата на общинската администрация беше съобщено, че са „извършени проверки на обекти на ВиК и са съставени 6 констативни  протокола с дадени задължителни предписания“.