Новият „Почетен гражданин на Белоградчик и Общината“ е д-р Въло Вълов, дългогодишен лекар в болниците в Белоградчик и Видин. Отличието и почетния знак му връчиха кметът Борис Николов и председателят на Общински съвет Боян Минков на общоградско тържество в присъствието на Видинския митрополит Даниил, представители на местната и държавна власт, много граждани, каза за БТА Росен Младенов, заместник-кмет на общината.
Днес в Белоградчик продължават празничните мероприятия, свързани с празника и панаира. Общинският драматичен театър – Видин ще представи тази вечер пред публиката в Белоградчик постановката "Няма да платим, няма да платим!" по Дарио Фо. Представлението ще се играе в салона на читалището, а входът е свободен.
На първи юли в местността "Панаирището“ започва и традиционният Белоградчишки панаир, който ще предложи до 2 юли и ще предложи много атракции и забавления за деца  и възрастни, каза заместник-кметът Росен Младенов. На  откритата сцена сред скалите от 20 часа в петък на 1 юли ще свири и пее Йордан Йончев - Гъмзата, а на 2 юли- концерт ще изнесе сръбската певица Наташа Джорджевич. В същия ден по традиция в Заседателна зала на общинската администрация ще започне творческата среща на Литературен клуб "Георги Савчев" при Народно читалище "Развитие - 1893 г.", която се организира съвместно с Дружеството на писателите от Видин.
Традиционният Белоградчишкия панаир води началото си през 1906 години, когато за първи път е проведен в града под скалите.