Община Казанлък ще намали цените за паркиране на пътни превозни средства за живущите в зоните за кратковременно паркиране на месечна и годишна база. Това стана ясно на днешната редовна сесия на местния Общински съвет.
Въведените промени бяха гласувани с Проект за Наредба за изменения към Наредба №4 за реда за спиране, престой и паркиране на пътни превозни средства на територията на община Казанлък, приета през март т.г.
Цената за паркиране на лица, които имат адресна регистрация в района на зоните за кратковременно паркиране, ще бъде намалена от 20 лева на пет лева на месец, съответно цената на годишния абонамент ще стане 60 лева вместо досегашните 240 лева. 
За втори автомобил на едно домакинство вместо 40 лева месечно и 480 лева годишно, ще се заплащат 10 лева месечно и 120 лева годишно. 
Гласуваните от Общинския съвет промени дават възможност за издаване на пропуск за платено преференциално паркиране и за трето превозно средство за живущите в съответните райони, за което цената ще бъде 20 лева на месец и 240 лева за година. Друго ново облекчение е отстъпката от 10%, която гражданите ще могат да ползват при предплащане на годишен абонамент.
Според кмета на града Галина Стоянова гласуваните промени имат за цел да дадат възможност на живущите да използват паркоместа в близост до своите жилища при облекчени условия. По думите ѝ тези облекчения ще повишат ефективността на организацията на движение в централната част Казанлък и ще създадат условия за решаване на проблемите с паркирането в града.